Sinds een aantal jaren kent schutterij De Eendracht 3 schuttersbogen, t.w. bij de Burgemeester Kronenburglaan, bij Zalencentrum Jan & Jan en bij Café Uniek.
In het jaar 1991 begon de schutterstafel van o.a Geert Duis & Antoine Wiendels een boog te bouwen aan de Burg. Kronenburglaan. Het was een boog gemaakt van een metalen geraamte en met groen. Dit werd allemaal opgebouwd door de heren van de bewuste schutterstafel, dit terwijl de dames voor de "roosjes" zorgden. Een boog die bijzonder was, zo bleek later. Zo was het de eerste boog in het nieuwe tijdperk van De Eendracht (omstreeks 1931 was er ook een boog gebouwd), maar nog bijzonder was, en nog steeds is, dat onder deze boog ALLE 7 schutterijen doortrekken. Iets wat echt uniek is in Didam.
Later werd deze boog ook nog opgefleurd met een draaiende constructie. Als tijdens het defilé op schutterszondag de stoet van Schutterij De Eendracht onder deze boog komt dan volgt er een grote knal en komt er vanuit het draaiende gedeelte een hoop rook. Dit ten teken dat de Eendracht in aantocht is!
In 2015 werd de boog door de vereniging benoemd tot Ere Boog van de Eendracht, dit n.a.v. het 25 jarig jubileum van de boog. Sinds een aantal jaren wordt de boog gemaakt van aluminium “trussen”, deze worden voorzien van gaas en groen. De roosjes zijn echte bloemen.

Het jaar daarop konden de jongerentafels natuurlijk niet achterblijven. Ook zij begonnen te bouwen. Deze boog kwam te staan bij het thuishonk van de schutterij: Zalencentrum Het Zwijnshoofd, Ook dit was een bijzondere boog; Zij was geheel van hout gemaakt. In de loop der jaren is er aan deze boog het e.e.a. veranderd. Zo werd zij eerst omgebouwd zodat zij ook uit groen bestond. Later kwam er een geheel nieuwe boog. Deze boog werd voor het laatst aangepast voor het 125-Jarig bestaan van de schutterij. Met het opbouwen van deze boog wordt 's woendags avonds begonnen. De draaiende constructie bestaat uit een bord met daarop elk jaar een andere tekst. Sinds een aantal jaren wordt de boog gemaakt van aluminium “trussen”, deze worden voorzien van gaas en groen. De roosjes zijn echte bloemen
In 2010 was er een unicum: 2 Koningen van de dezelfde boog: Robbin Damen en Peter ten Brinke. In 2013 werd dit herhaald door Barry Wolf en Ronald Mennings. Door tevens in 2015 2 nieuwe Keizers af televeren, te weten : Pascal Nas en Peter ten Brinke mag de boog zich de volgende 5 jaar de Keizersboog noemen!
Binnenkort meer foto's van deze boog
De 3e boog staat sinds 1997 bij Café Uniek aan de Spoorstraat. Deze boog, evenals de andere 2 bogen, ook gebouwd door een schutterstafel. In dit geval door de tafel : Strijbosch. In 2015 werd er een nieuwe boog van aluminium geconstrueerd en afscheid genomen van de grote zware kolossale boog die vanaf oprichting dienst heeft gedaan.Deze huidige boog is (volledig) volgens de laatste arbo technische eisen.
Hierop aansluitend, heeft de werkgroep Toerisme van de gemeente Didam een fietstocht uitgezet van zo'n 35 km. Deze kan tijdens de schuttersdagen gefietst worden. De laatste paar jaren deze hier zo'n 3000-4000 mensen aan mee. Informatie over deze bogenroute kunt U verkrijgen bij de Gemeente Didam.